ДУИ едногласно ја поддржа кандидатурата на Пендаровски

Централниот совет на ДУИ во Тетово едногласно го поддржа концептот на заедничкиот консензуален кандидат и кандидатурата на Стево Пендаровски за претседател на Република Северна Македонија.

Шеф на Изборен штаб на следните избори ќе биде Изет Меџити. Освен тоа централниот совет на ДУИ едногласно донесе одлука за учество на претседателските и локалните избори во Дебар и Охрид.