ДСЗИ: Налог за вршење вонреден инспекциски надзор не бил доставен од министерството за здравство

До Државниот санитарен и здравствен инспекторат налог за вршење вонреден инспекциски надзор не бил доставен од страна на министерството за здравство, велат од инспекторатот.