Државниот инспекторат за животна средина бил цел на хакерски напад
Foto

Државниот инспекторат за животна средина бил цел на хакерски напад

„Околу 12:00 часот на полноќ, на 18-ти наспрема 19-ти јануари 2021 година, поголем број медиуми добиле стари соопштенија испратени од е-мејл адреси на Државниот инспекторат за животна средина.

Според првичните информации, во консултации со стручни лица, потврдено е дека станува збор за хакерски напад во е-мејл платформата на Инспекторатот.

Овој настан го сметаме за притисок врз работата и сакаме да ја известиме целата јавност дека ќе продолжиме со извршување на нашата работа, на транспарентен и отчетен начин, упорно и неселективно“ стои во соопштението од Државниот инспекторат за животна средина.

0 Коментари

Остави коментари