Државата планира изградена на експресен пат од ГП Ново Село до Смоквица
Foto

Државата планира изградена на експресен пат од ГП Ново Село до Смоквица

Државата го рехабилитира патот до Ново Село во струмичко од 12 км но веќе веќе планира изградба на експресен пат од граничниот премин Ново Село  до Смоквица кај Гевгелија. Како што кажаа од државни патишта се проектира ново сообраќајно решение со обиколница на Струмица за побрз проток на стоки и услуги од Бугарија до Коридор 10 бидејки сегашниот пат е доста фрекфентен.

0 Коментари

Остави коментари