Допрва ќе се одлучува кој ќе продолжи да работи во недела, Коморите порачуваат да не се брза со решението
Foto

Допрва ќе се одлучува кој ќе продолжи да работи во недела, Коморите порачуваат да не се брза со решението

Одлуката за тоа за кои сектори, недела ќе биде неработен ден ќе се донесе откако бизнис – заедницата и Стопанските комори ќе ги дадат своите мислења и предлози.

Министерот за економисја Крешник Бектеши кој денеска се сретна со претставници на Стопанската комора на Северозападна Македонија е дециден дека во трговијата на мало нема да има никакви измени, но за измени се размислува во трговијата на големо.

Коморите порачуваат да не се брза со одлуката недела да биде неработен ден.

0 Коментари

Остави коментари