Доделување на новинарските награди „Никола Младенов 2022“

Во организација на Македонскиот институт за медиуми денеска ќе бидат доделат новинарските награди „Никола Младенов 2022“.

Ќе се доделат три награди во категориите „Нajдобра истражувачка сторија“, „Најиновативен новинарски производ“ и „Најдобра репортерска фотографија“.
Наградите се доделуваат традиционално како дел од заложбите на МИМ за  унапредување на професионалното новинарство и на демократските вредности во земјава.