ДКСК со предмет до Обвинителство: Во време на Ковид-пандемијата се набавувало без тендери

Државната комисија за спречување на корупција  до Обвинителството поднесе предмет за корупција при јавни набавки за време на Ковид-пандемијата. 

Најголем дел од набавките биле спроведени без јавен оглас поради наводна итност на набавките.