Дисперзирана драматика на експерименталниот театарски фестивал во шангај
Foto

Дисперзирана драматика на експерименталниот театарски фестивал во шангај

Драмските видео читања „Дисперзирана драматика“ или уште наречена и „Сирота мала богата драма во Кратово – драми во движење“ е проект на Македонскиот центар „Ити Продукција“, кој ќе се прикажува на јубилејното 10-то издание на Меѓународниот фестивал за експериментален театар во Шангај. Фестивалот се реализира онлајн, а почнува денеска и ќе трае до 27 ноември 2020 година.

На фестивалот во Шангај ќе учествуваат 13 нови продукции од Кина, Грција, Србија, Италија, Македонија, Иран, Украина, Сан Марино, Бангладеш и од Велика Британија.

0 Коментари

Остави коментари