Димовски за тв 24: Разликата на ниво на град Скопје на советничката листа е 25 000 помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ
Foto

Димовски за тв 24: Разликата на ниво на град Скопје на советничката листа е 25 000 помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа рече последно што се луива со резултати, се 29 освоени општини за опозицијата. Смета дека е очигледен е резултатот од овие избори.

- Каде што имате урбани центри, разликата е голема. Резултатот е јасен. Резултатите ги имаме и од гласањето за советничките листи. Разликата на ниво на град Скопје на советничката листа е 25 000 помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, а на државно ниво на советничките листи е помеѓу 50 и 50 000. Не  треба да се релативизира она што е видливо и јасно. - рече Димовски.

0 Коментари

Остави коментари