Димков за ТВ 24: Маршираме за студентите да можат достоинствено да студираат

Кристијан Димков од Студентски отпор во емисијата 24 анализа истакна дека целата поента на протестот е унапредување на стандрдот кај студентите и барањата се многу реални и базични.

- Тоа се основни работи за кои допрва разговараме, за нормални услови во студентските домови. Студентите да можат достоинствено да студираат и да ги имаат основните улови. - вели Димков