Димитров од Љубљана: Ако нема придвижување на пристапниот процес ќе биде тешко еу да го зачува кредибилитетот на Западен Балкан
Foto

Димитров од Љубљана: Ако нема придвижување на пристапниот процес ќе биде тешко еу да го зачува кредибилитетот на Западен Балкан

Никола Димитров, кој е во официјална посета на Љубљана порача дека ако нема придвижување на пристапниот процес ќе биде тешко ЕУ да го зачува кредибилитетот на Западен Балкан.

На заедничката прес-конференција со шефот на словенечката дипломатија Анже Логар, Димитров потсети дека оваа година земјава одбележува две децении од потпишувањето на Договорот за стабилизација и асоцијација со еу во 2001, и оти 16 години сме земја со статус кандидат за членство.

0 Коментари

Остави коментари