ДИК: Увид во Избирачкиот список извршиле 53.972 граѓани
Foto

ДИК: Увид во Избирачкиот список извршиле 53.972 граѓани

До 14 март годинава кога и официјално заврши увидот во Избирачкиот список, проверка на податоците извршиле 53.972 граѓани. Од нив за 517 е донесено решение за запишување во Избирачкиот список, за 412 е донесено решение за бришење, а промена на податоците во Списокот е направена за 129 лица, соопштија од државната изборна комисија. Од таму велат и дека јавниот увид помина без никакви проблеми во редовна постапка согласно насоките и упатствата.0 Коментари

Остави коментари