Девојката во книгата
Foto

Девојката во книгата

Елис Харви има 28 години и работи како помошник на уредник во издавачка куќа со амбиција да стане писателка. Работи на повторно издавање на книгата „Очи кои оди". Елис е ќерка на двајца успешни агенти, но неодговорни родители. Од рана возраст, се обидува да напише и го запознава Милан на забавата на нејзините родителите. Тие често го гледаат, под изговор за читање на нејзините текстови, но нивниот однос се продлабочува. Кога подоцна во книга Милан ги опишува нејзините писма, па дури и интимните моменти од нивната сексуална врска, таа ѝ каува на мајка и што се случило. Родителите се соочуваат со Милан, но повеќе веруваат дека сето тоа е плод на бујна фантазија на Елис, а Милан негира дека нешто се случило помеѓу нив.

Опседната со минатото, Елис нема мир. Милан се враќа во нејзиниот живот по 15 години. На прославата на роденденот, таа се сретнува со Емет, но нивната врска е кратка. Конечно се соочува со Милан, кој сé уште тврди дека нивната врска е на нејзино барање. Елис не оди на промоција на второто издание на книгата на Милан и повторно се наоаѓа со Емет кој сфаќа дека таа е „Девојка од книгата". Во мешувреме, Елис почнува да ја пишува нејзината книга со наслов „Девојката од книгата".

 

0 Коментари

Остави коментари