Деспотовски за „Студио 10“: Оставката на претседателот на СДСМ е задоцнет, но вистински чекор

„Како член на СДСМ вчера добив информација дека партискиот претседател има поднесено оставка, што е задоцнет чекор, но чекор во вистинска насока. Мораше да се случи многу порано. Очекувам овој чекор да го следат и сите останати членови на партијата за да можеме веднаш да примене во делот на отворена дискусија кои се причините за овој резултат, катастрофален дебакл. Факт е дека бројот на гласови е на историски минимум за жал. Мора да гледаме како понатаму.“ вели за „Студио 10“ Јован Деспотовски, Директор на ТИРЗ.