Деспотовски за 24 анализа: Стручните лица не се фантоми, тарифникот е со владина одлука

Стручните лица не се фантоми а тарифникот за плаќање е со владина одлука. Приемот на лица е поради зголемиеот обем на работа и на апликации во фондот за иновации, вели за 24 анализа поранешниот директор фондот за иновации, Јован Деспотовски.

Порачува дека ревизорите не констатитале никакви злоупотреби а бројот на ангажирани лица со договор бил поради малиот број на одобрени вработувања од министерството за финансии.