Деспотовски си поднесе оставка од директорската позиција на ТИРЗ

Досегашниот директор на ТИРЗ Јован Деспотовски си поднел оставка од директорската позиција. Деспотовски на брифинг со новинарите соопшти дека причините за оставката не се притисоци од политичкиот опонент туку новата политичка реалност. Деспотовски на брифгнгот ги соопшти и резултатите од се што е сработено во ТИРЗ за време на неговиот мандат, кој инаку истекува во декември.