Денис Јанкуловски ја објави книгата „Авантурите на Космонаутко“

Денис Јанкуловски, попознат како Космонаутко, медицински техничар, го претстави својот нов авторски подвиг - книгата "Светот на Космонаутко". Во ова дело, Јанкуловски собра многу случки и приказни од своето искуство на терен за време на пандемијата со Ковид-19.

Според авторот, "Светот на Космонаутко" е своевиден дневник кој ги документира настаните и предизвиците кои ги искусуваше како медицински техничар за време на кризата.

Идејата за книгата се родила откако неговиот круг на познати и пријатели постојано му ги посоветувале да ги сподели своите искуства и истории во писмена форма.

"Авантурите на Космонаутко" станаат реалност благодарение на соработката со Марија и Дејан Трајкоски од издавачката куќа "Прозарт медиа". Книгата содржи приказни од Ковид пандемијата, а тие се топли, искрени срекојдневни и вистинити. - вели Јанкуловски.