Денеска во Македонија пристигнуваат 2000 кинески вакцини
Foto

Денеска во Македонија пристигнуваат 2000 кинески вакцини

Министерот за здравство, Венко Филипче соопшти дека денеска ќе стигне донација од 2000 кинески вакцини од Абу Даби.

-Од почеток на февруари имавме иницијатива преку нашиот амбасадор со Емиратите со Абу Даби и денес ќе стигнат донација од 2000 кинески вакцини и организиран е превоз. Вакцините ќе стигнат на аеродромот во Софија, а оттаму има организиран превоз со кој вакцините ќе пристигнат во нашата земја во текот на денот, рече Филипче.

0 Коментари

Остави коментари