Ден на одметникот

Блез Старет е безмилосен сточар кој помогнал да се основа мала, мрачна заедница Битерс, Вајоминг. Тој е во судир со сточарите кои, откако основале нови фарми во областа, ставиле бодликава жица за да не го загубат добитокот. Старет е огорчен на Хал Крејн, и поради фактот што тој е оженет со Хелен, жената што Старет ја сака.