Делегација од Комисијата за европски прашања од Данскиот парламент во посета на Собранието

Делегација од Комисијата за европски прашања од Данскиот парламент денеска ќе има средби во Собранието. 

Членовите на оваа Комисија ќе имаат разговори со претседателот на Собранието Талат Џафери, со Арта Биљали-Зендели, заменик-претседател на Комисијата за европски прашања и со членовите, како и со претседателката на Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска и членовите Марија Георгиевска.