Декларативни заложби за корупција, наспроти отсуство на вистинка борба со криминалот

Македонија мора да почне реално и вистински да се бори против корупцијата. Не се доволни добрата волја и подотвеност за предизвици. Потребно и конечно борба со резултати изјави Ерик Морган.

Амбасадата на САД беше искрена и објасни какви точно реформи ви се поребни вели Морган. 

Вицепремиерката за политики за добро владеење Славица Грковска вели дека не е случајно што тема на амбасадорски совет е корупцијата и организираниот криминал. Тоа е прашањето на кое треба да се посветиме вели Грковска.

Евроамбасадорот Дејвид Гир прецизен - три прашања мора да бидат решени за влез во Европската унија, боборбата против корупцијата и организираниот криминал, реформите и усогласување на закондавството со ЕУ регулативата и директивите.

Овој амбасадорски собир уште еднаш ја потврди заложбата на САД и ЕУ за конечна и финална пресметка со корупцијата и организираниот криминал во Македонија.