Дебата во 24 анализа: Дали некогаш ветувањата од изборните програми се исполнуваат

Дебата на Даниела Колева од СДСМ и Благица Ласовска од ВМРО-ДМПНЕ во емисијата 24 анализа на ТВ 24.

- Ние имаме блокада во моментов на евроинтеграциите и очекуваме дека ќе направите влада по изборите, оти ако е точно ова што го најавува претседателот на ВМРО-ДПМНЕ дека ќе ја преговата одново рамката ние ќе загубиме 10-15 години и ќе се вратиме назад. Тоа значи дека тие сакаат ние повторно да станеме затворена држава каква што бевме во нивнот време. Не е точно дека ние ништо не направивме за граѓаните - донесовне низа економски мерки и имаме 100 отсто искористеност на ИПАРД програмите, вели Даниела Колева од СДСМ.

Таа додава дека има субвенции и за студентите, сите децаа се во градинка и за првпат има регрес за годишен одмор на администрацијата.

- Ние ќе го укинеме балансерот, а тоа не е само наше барање туку и од ЕУ сматаат дека балансерот ги исполни своите цели и сега треба да се премине кон метирократија. Но, јас би рекла дека нема ниедна досегашна влада на Македонија која има направено повеќе предавсства на македонскиот народ. Може ли да појдете во Ваташа и да им кажете на луѓето таму дека некои си таму администратпри извршиле убиства на млади? Време да се вратите во опозиција и таму ќе научите да си ја сакате државата, а ние преку проектите ќе ви покажеме како се работи и ќе ви ја донесеме ЕУ дома, вели Ласовска.