Дебата на кандидатите за градоначалници на Охрид

Дебата на кандидатите за градоначалници на Охрид. Кирил Пецаков - ВМРО-ДПМНЕ и коалиција „Обнова на Македонија“, Константин Георгиески - СДСМ, Гоце Цветковски - ТМРО.

Како Охрид да го зачува статусот светско наследство на листата на Унеско? Како да се спречи бетонизацијата на крајбрежјето, кои се решенијата за дивоградбите, како да се заштити еко-системот на езерото?