Давитковски: Власта ја отвори пандорината кутија со растот на минималецот

Власта ја отвори пандорината кутија со растот на минималецот. Па барањата на синдикалците се законски оправдани. Но, ако продолжиме со задолжувањата за плати- одиме во правец на банкрот држава

Наместо да се крати, администрацијата расте по 30 до 50.000 за секои избори и вкупно имаме 200.000 кои земаат плата од буџет а 30.000 се со договори на дело од кои голем дел и не одат на работа а земаат плата. Бројот на административците за почеток треба најмалку да се преполови.

Во моментов нема политичка волја за реформа на администрацијата.