Давидовиќ за ТВ 24: Судот во Стразбург ќе решава врз основа на правни аргументи кои беа многу исполитизирани

Адвокатот Звонко Давидовиќ во емисијата 24 Отворено потенцираше дека и тој е подносител на такви барања со судот во Стразбург. Амнестијата и помилувањето се познати одамна.

- Судот со Стразбрг ќе зборува ќе разговара за правен институт за тоа дали веќе дадена аболиција може да биде поништена. Аболиција е различна од помилувањето од причина што таа се дава без барање на тој што е засегнат и истиот ако сака не може да биде суден по аблицијата ако сака да ја докаже невиноста. Судот во Стразбург ќе решава врз основа на правни аргументи кои беа многу исполитизирани. - рече Давидовиќ.