Дарко Панчев: На ЕП нема што да загубиме, да направиме да не збори фудбалскиот свет
Foto

Дарко Панчев: На ЕП нема што да загубиме, да направиме да не збори фудбалскиот свет

„Точно е дека турнирските натпреварувања се специфични, но затоа нагласувам дека ова што го направивме е огромен успех на локално ниво. Важно е дека нема што да загубиме, може реално само да добиеме. Да направиме да не збори фудбалскиот свет, дека Македонија знае да игра фудбал. Оваа генерација покажа дека знае да нема голем респект против подобрите, поголемите. Квалитативно фудбалот е доста паднат, тоа го покажа и последното СП. Сега е изедначен фудбалот, пред се поради падот на фудбалот во некои репрезентации. Со Романија и Германија покажавме дека можеме да се носиме со сите“ - вели Дарко Панчев во Студио 10 на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари