Даниловски за ТВ 24: Рестрективни мерки не се потребни, потребно е само да продолжат досегашните мерки

- Рестрективни мерки не се потребни, потребно е само да продолжат досегашните мерки, за носење маски во затворени простори, ова треба особено да важи за ранливите категории, вели професор доктор Драган Данаиловски, кој смета дека за ризичните катгории на граѓани поребна е вакцинација. Тој исткна дека новиот сој на Ковид-19 ќе ја полни статистиката како што рече додека не прегори. Според него пикот ќе настапи во следниве седум дена и веќе во септември како што изјави се очекува бројките да стивнат.

Нов бран според Даниловски се очекува во зима.