Дали воспитно-образовниот систем во земјава е поставен за потребите на учениците и општеството?
Foto

Дали воспитно-образовниот систем во земјава е поставен за потребите на учениците и општеството?

Двете најтешки работи на светот се добро да управуваш со државата и добро да се воспитува детето, но како да се постигне тоа? Мака и за власта и за семејството. Младите со краток фитил, возрасните бараат вредности кои одамна ги нема. Потфрлува личноста или системот? Писа тестирањата повторно го фрлија македонското образование на колена. Каде да се бараат решенијата? Дали воспитно-образовниот систем во земјава  е поставен за потребите на учениците и општеството?

Во 24 Отворено дебатираат министерот за образование и наука Арбер Адеми во друштво со професорките Татјана Стојаноска Иванова, Елизабета Томевска Илиевска, Ана Фрицханд и Елизабета  Петровиќ.

0 Коментари

Остави коментари