Дали владината реконструкција ќе донесе суштински квалитативни промени?

Шест министри го напуштаат владиниот кабинет, а влегуваат четири нови имиња. Премиерот Заев одлучи лично да го преземе клучниот ресор, министер за финансии. Дали оваа веќе конципирана владина реконструкција ќе донесе суштински квалитативни промени во менаџирање на власта или е само козметичка интервенција која треба да го амортизира незадоволството?:

Гости се Имер Селмани поранешен политичар, Александар Спсеновски професор и поранешен пратеник и Гоце Пачемски експерт за односи со јавност.