Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор ќе има ефект?
Foto

Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор ќе има ефект?

Работниците чекаат повисоки плати, работодавачите прават пресметки. Дали владината мерка за зголемување на платите во приватниот сектор ќе има ефект? Колкав број од вработените може да се надеваат на повисока октомвриска плата, дали Буџетот ќе има кондиција да го понесе товарот?Бизнисмени и економисти во вечерашното издание на Тренд анализа одговараат на суштинските прашања - популизам или искрен обид да зајакне стандардот на граѓаните.

Дебатираат претстаници на бизнисот, Меди Ќира, Комора на северозападна Македонија и Ангел Димитров, организација на работодавачи и економистите, Бранимир Јовановиќ и Павле Гацов.

0 Коментари

Остави коментари