Дали треба да се прифати визијата на Макрон за нова европска политичка заедница?

Идејата на францускиот претседател Макрон отвора ново поглавје за Македонија во ЕУ - дали треба да се прифати визијата на Макрон за нова европска политичка заедница, како нов вид проширување? 

Дебатираат: Малинка Ристова - Јордановска - ЕПИ, Мухамед Халили - претседател на Амбасадорскиот совет, Нано Ружин - екс амбасадор на НАТО и Петар Арсовски - политички аналитичар.