Дали тефтерчињата и сваровски судството се минато?

Темата за прочистување на правосудството која ја наметна сегашниот премиер Заев уште како опозиционер е една од најчесто зборуваните теми, тема која задира во сржта на ова општество. Зошто нема правда? Дали е достапна? Дали тефтерчињата и сваровски судството се минато? Зошто реформите со години тапкаа во место? Дали иднината носи подобри денови во услови кога десетици предмети од минатото се уште чекаат ревизија, при евидентни докази за политички монтирани или мотивирани случаи? Селективната правда не е правда и кога секојдневните нови случаи ја набилдаа сликата за македонија како коруптивна земја на досега највисокото место. Се прашуваме дали имаме добар модел за расчистување?

Гости беа министерот за правда Бојан Маричиќ, Натали Петровска од Коалицијата „Сите за правично судење“ и новинарот Васко Маглешов.