Дали средбата во Александрополи може да даде или да ја врати енергијата меѓу Петков и Ковачевски?

Со тивко медијаторство на Мицотакис до приближување на Ковачевски и Петков. Дали средбата во Александрополи во која основна тема е гасот може да даде или да ја врати енергијата меѓу Петков и Ковачевски со која ги почнаа мандатите и ветувањата за брзо решавање на спорот?

Лепа Џундева разговараше со Малинка Ристовска од институтот за европски политики.