Дали со трансформација на СЈО ќе се отворат проблемите за неговата уставност?
Foto

Дали со трансформација на СЈО ќе се отворат проблемите за неговата уставност?

Трка во собранието по пратенички гласови за законот за СЈО. Спикерот Џафери нeма да закаже собраниска седница за време на кампања дури и ако партиите се договорат за СЈО. Дали со трансформација на СЈО ќе се отворат проблемите за неговата уставност, роковите за поднесување обвиненија и законитоста на на доказите? САД и ЕУ едногласни: Јавното и Специјалното обвинителство се клучни за борба против корупцијата и за враќање на вербата на граѓаните во независен судски систем.

Дебатираат: Слаѓана Тасева од „Транспаренси интернешнл“, новинарот Бранко Ѓеровски и Ѓулистана Марковска.

0 Коментари

Остави коментари