Дали со амнестијата е замрзната правната држава?

Заев и Ципрас си играат шаховски меч, уставни промени во Скопје, ратификација на Договорот од Преспа во Атина. Една од најделикатните фази беше амнестијата за 27 април, дали со неа е замрзната правната држава? Во фазата на кандидирање или самопромоции за наследникот во претседателската резиденција во јавноста невообичаено многу жени. Има ли амбиент за консензуален кандидат за иден шеф на државата?