Дали се неопходни и парламентарни избори?
Foto

Дали се неопходни и парламентарни избори?

Изминува мандатот на претседателот Ѓорѓе Иванов Кој ќе се всели во резиденцијата на Водно, се уште неизвесно. Дилемата најмалку е персонална. Се тестира идејата за избор на избор на коалиција меѓу Македонците и Албанците за идниот шеф на државата. Дали се неопходни и парламентарни избори? Кога Заев ке замине од Илинденска бр. 2? Првиот пасош на Република Северна Македонија на албански ќе го земе лидерот на СДСМ. Албанците во јазична експанзија. На овие и други прашања и дилеми разговор со Атанас Кировски главен и одговорен уредник на Телма, Огнен Јанески главен и одговорен уредник на тв24, Васко Попетревски автор и водител на емисијата 360 степени и Лирим Дулови од весникот Коха. Македонците си го девалвираат својот мајчин јазик. Интервју со д-р Борче Арсов од институтот за македонски јазик.

0 Коментари

Остави коментари