Дали пораката на Вархеји ќе донесе решение?

Еврокомесарот за проширување Вархеји во Скопје со порака - продолжуваме со напорите за почеток на преговори пред завршувањето на француското претседателство со Европската Унија во овие клучни времиња - порака која има надеж. но не и решение- 

Гости се Малинка Ристевска - Јорданова- ЕПИ, Ризван Сулејмани- Евро - Атлански совет, Снежана Калевска од СДСМ, Стефан Андоновски од ВМРО-ДПМНЕ.