Дали помилувањето и помирувањето се единствениот пат за изгласување на уставни измени?
Foto

Дали помилувањето и помирувањето се единствениот пат за изгласување на уставни измени?

Собранието не го усвои законот за амнестија предложен од ВМРО-ДПМНЕ. Одговорност за 27 април сепак ќе се бара – но не за сите. Во среда, состанок на телото за помирување, ќе се утврдува правната рамка за селективна амнестија. Опозциската ВМРО-ДПМНЕ, Алијанса на Албанците и Беса најавуваат бојкот. Дали помилувањето и помирувањето се единствениот пат за изгласување на уставни измени? Колку последните апсења на екс функционери на ВМРО-ДПМНЕ го разнишаа двотретинското мнозинство? Дeбатираат пратеници од владеачкото мнозинство и од опозициските редови.

0 Коментари

Остави коментари