Дали политиката ги користи младите навивачи за остварување на свои цели?
Foto

Дали политиката ги користи младите навивачи за остварување на свои цели?

Насилство, говор на омраза, меѓуетнички тензии, навивачките групи наместо промотори на спортот стануваат промотори на нестабилност. Дали, во која мерка и за кои цели политиката ги користи младите навивачи за остварување на свои цели. Како да се спречат негативните појави, потребни ли се и законски измени за безбедни натпревари и улици? Дебатираме со Иван Анастасовски, универзитетски професор, Славе Младеновски, социолог и Благојче Атанасоски, политички аналитичар.

0 Коментари

Остави коментари