Дали од јули ќе се зголеми цената на струјата?

Од 1 јули се најавува нов тарифен модел за цената на струјата. Тие што ќе трошат повеќе, да плаќаат повисока цена. Се размислува за воведување на три или четири тарифни блокови по примерот на соседните земји. Колкав ќе биде лимитот на потрошувачката на блок и по какви цени ќе одат, допрва ќе се прават калкулации. Дали ќе се зголеми цената на струјата?

Гости се директорот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски и универзитетскиот професор Рубин Талески.