Дали оценките ќе бидат одраз на знаењето?
Foto

Дали оценките ќе бидат одраз на знаењето?

Училишната година почна со задоцнување. Дали првото полугодие ќе заврши предвреме? Опозициската ВМРО-ДПМНЕ бара зимскиот распст да почне на 15 ти декември. Заразени со коронавирус и наставници и ученици. Дали се кажува вистината за состојбата во образованието? Нервозни родители, нервозни и наставници. Како ќе се оценуваат учениците? Дали оценките ќе бидат одраз на знаењето? Дел од учениците и натаму немаат услови да купат лаптоп - граѓани и фирми се мобилизраа преку донации. Дали потрфли државата? Годинава во застој инвестции во изградба на школи, студентски домови, спортски сали, што се планира догодина? За позицијата на наставниците, за револтот на родителите, за плановите на владата.

Одговори од министерката за образование Мила Царовска и првиот човек на СОНК Јаким Неделков.

0 Коментари

Остави коментари