Дали новите законски измени ќе овозмножат вистинска борба со корупцијата?
Foto

Дали новите законски измени ќе овозмножат вистинска борба со корупцијата?

Битката со корупцијата, главен предуслов за напредувањето на Македонија кон ЕУ. По бегството на Груевски и бројните амнестии имиџот на македонија е нарушен. Дали новите законски измени ќе овозмножат вистинска борба со корупцијата или се ќе биде само на хартија? Утре се бира новиот состав на антикорупциската комисија. Граѓаните скептични, институциите ја губат довербата, како функционира системот?

Гости во 24 Отворено: пратеникот Мухамед Зекири и претседател на комисијата за избори и именувања, Герман Филков од центарот за граѓански комуникции, новинарката Сашка Цветковска и Миша Поповиќ од институтот за демократија.

0 Коментари

Остави коментари