Дали новата американска администрација ќе смени нешто во однос на бугарската блокада?
Foto

Дали новата американска администрација ќе смени нешто во однос на бугарската блокада?

Очите на светот се свртени кон Америка, Џо Бајден денеска станува нов претседател наместо Доналд Трамп. Македонија го дочекува и новиот претседател без амбасадор во Вашингтон и очекува поддршка од САД и за европските аспирации. Дали новата американска администрација ќе смени нешто во однос на бугарската блокада? Дали постои решение доколку Бугарија не се откаже од идентитетските барања?

Во студиото разговаравме со внукот на генерал Михаило Апостолски кого Софија го направи Бугар, со исто име како неговиот предок Михаил Апостолски, кој меѓу останатото работел и како економски претставник во македонската амбасада во Вашингтон и со добриот познавач на домашната и меѓународна политика, аналитичарот Алберт Муслиу.

0 Коментари

Остави коментари