Дали наставниците се изиграни од СОНК по ставање на штрајкот во мирување?

По одлуката на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) дека штрајкот го става во мирување попладнево пред седиштето на СОНК се собраа членови на синдикатот изразувајќи незадоволство од најновата одлука.

Одлуката на СОНК беше донесена откако до нив стигнало известување од Министерството за труд и социјална политика дека Министерството за образование и наука е подготвено за мирно решавање на спорот.

Гости се Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, претседателот на Сојузот на средношколците Лука Павичевиќ, Весна Јаневска од ВМРО-ДПМНЕ, Санела Шкријељ од СДСМ и директорката на државниот испитен центар Елизабета Наумовска.