Дали Македонија се откажува од членството во ЕУ поради бугарските барања?
Foto

Дали Македонија се откажува од членството во ЕУ поради бугарските барања?

Претседателот Пендаровски порачува, членството во ниту една организација не е вредно ако бараат да се обезличите? Дали Македонија се откажува од членството во ЕУ поради бугарските барања? Што би добила државата и од влез во ваквата Европска Унија каде услов за членство е менување на идентитетот? Дали Бугарија е само параван пред други европски земји кои не сакаат веќе да се прошируваат со мали, сиромашни и проблематични држави? Можеме ли самите понатаму?

Дебатираа Љупчо Ристовски, претседател на Интегра и Никола Дујовски декан на Факултетот за безбедност

0 Коментари

Остави коментари