Дали Македонија е подготвена за промените за новиот светски поредок?

Македонија влезе во НАТО, тридеценискиот стремеж на граѓаните и сите општествени чинители се оствари после три децении, но регионот има уште многу предизвици. После британскиот Брегзит, судирот на Трамп со европските земји околу плаќањето на НАТО и воскреснатата руска моќ се редефинира и светската геополитичка сцена. Дали Македонија е подготвена за промените и има ли стратегија за новиот светски поредок? Разговараме со Мухамед Халили, поранешен амабасадор и Тодор Пендаров политички аналитичар.