Дали е можна македонска иднина без Европската унија?
Foto

Дали е можна македонска иднина без Европската унија?

Нема преговори за ЕУ додека на маса се идентитетот и македонскиот јазик. Македонија заигра тврдо во Брисел или во нов обид да се смени бриселскиот дискурс. Можно ли е добивање датум за преговори или Софија и Скопје на крајот ќе мора да го решат проблемот? Во вакви услови, дали е можна македонска иднина без Европската унија? Дали се ближиме до Букурешт 2008 та, кога се направи клучен пресврт во тогашните владини политики?

Гости беа пратениците Тимчо Муцунски од ВМРО-ДПМНЕ и Моника Зајкова од ЛД. На скајп врска од Мадрид се јави Едмонд Адеми, советник на премиерот за надворешна политика кој го придружува владиниот состав во разговорите.

0 Коментари

Остави коментари