Дали членството во НАТО ќе биде доволен импулс за чекор напред?
Foto

Дали членството во НАТО ќе биде доволен импулс за чекор напред?

Северна Македонија застана рамо до рамо со НАТО сојузниците на самитот во Лондон. На чекор до официјалната ратификација, земјава де факто влезе во најмоќниот воено политички сојуз на планетата. Дали членството во НАТО ќе биде доволен импулс за чекор напред во отсуство на јасна стратегија за европско членство? Што значи НАТО, дали е најважна воената компонента, или Македонија имаше подобри шанси да оди сама во иднината?

Дебатираме со Петар Богојески, дел од реформаторите на ВМРО-ДПМНЕ кој сега го промовира македонски концепт, Исмет Рамадани, советник на премиерот за интеграции во НАТО и Зоран Василевски, левичарски активист против воените сојузи.

0 Коментари

Остави коментари