Дали блокадата на Собранието од страна на македонската и албанската опозиција е легитимна?
Foto

Дали блокадата на Собранието од страна на македонската и албанската опозиција е легитимна?

Дали блокадата на Собранието од страна на македонската и албанската опозиција е легитимна? Политичка борба или се изневерува довербата на граѓаните? Дали пратениците треба барем да влезат во сала и да гласаат за да ја заработат својата плата, или е доволно само да влезат во собраниската зграда? Со апсењата на Сашо Мијалков и Орце Камчев владата промовира цврсто владеење со правото, но случајот со Драги Рашковски дава друга слика. Има ли право и правда?

Дебатираа со политичките аналитичари Ненад Јовановиќ и Сотир Костов.

0 Коментари

Остави коментари