Дали амнестијата за случаите на СЈО ќе донесе нови протести?

Невладините организации кои беа носители на демократските промени ги предупредија пратениците дека амнестијата за случаите на СЈО ќе донесе нови протести. Што ја прелеа чашата за незадоволството да еруптира кај невладиниот сектор, зошто се заборави извештајот на Прибе, има ли надеж за правна држава?

Дебатираме со Фани Каранфилова Пановска од фондацијата „Отворено општество Македонија“, Љупчо Петковски од „Евротинк“, Уранија Пировска од Хелсиншки комитет за човекови права и Филип Стојановски од „Метаморфозис“.